Naan, perski/urdu: نان, hindi: नान (czasami spolszczone Nanica) – płaski chleb drożdżowy z białej mąki pochodzenia środkowoazjatyckiego, w kształcie dużej kropli, pieczony w specjalnym cylindrycznym piecu – tandoor. Pod tą nazwą znany obecnie od Turkiestanu poprzez Indie aż po Birmę. W Indiach popularny przede wszystkim w kuchni kaszmirskiej. Podawany z dodatkiem czosnku, sezamu, cebuli, warzyw, jagnięciny, sera i bakalii. Serwowany razem z wieloma potrawami kuchni indyjskiej.
Przykładowe składniki:
Jak oglądać Trader Horn przez VPN. Zobacz Trader Horn z 1931 roku oceniony na 8 na 10 punktów.
Jak oglądać Monastero di Santa Chiara przez VPN. Zobacz Monastero di Santa Chiara z 1951 roku oceniony na 4.5 na…
Jak oglądać Le corps d'un homme przez VPN. Zobacz Le corps d'un homme z 1996 roku oceniony na 4 na…
Jak oglądać The Night Caller - Listener przez VPN. Zobacz The Night Caller - Listener z 1997 roku oceniony na…
Jak oglądać What Kind of Mother Are You? przez VPN. Zobacz What Kind of Mother Are You? z 1996 roku…
Jak oglądać La maman et la putain przez VPN. Zobacz La maman et la putain z 1973 roku oceniony na…